Опубліковано: 7 Квітня, 2022. Переглядів: 936


Україна вважає цинічною пропозицію провести переговори з РФ у Будапешті

Виборча кампанія керівної партії в Угорщині була побудована на залякуванні угорців поширенням війни Росії на їхню територію.

Після парламентських виборів Будапешт перейшов до наступного етапу, заявив речник МЗС Олег Ніколенко, повідомляє “ТСН“.

До допомоги президенту РФ Володимиру Путіну продовжувати його агресію проти України, цивілізованого світу та християнських цінностей.

“Небажання керівництва Угорщини визнати неспростовну відповідальність Росії за звірства в Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах означає свідомо зміцнювати почуття безкарності РФ і заохочувати її до нових звірств проти українців”, – зазначив Ніколенко.

Наголосив, що заяви угорського керівництва про готовність сплачувати за російський газ у рублях також свідчать про підтримку кривавої політики Путіна, щоб урятувати російську економіку на тлі міжнародних санкцій.

“У цьому контексті розглядаємо заяву про готовність оплачувати російський газ у рублях як недружню позицію щодо України. Такі заяви суперечать консолідованій позиції Євросоюзу, який принципово відмовився задовольняти російську забаганку”, – сказав він.

Ніколенко нагадав, що українців та угорців об’єднують багатовікові історичні, політичні, економічні й культурні зв’язки. Водночас логіка, якою нині керуються політики в Будапешті, підігруючи агресивній політиці Росії, є шкідливою для обох народів.

“На цьому тлі цинічними є пропозиції провести в Будапешті мирні переговори України та Росії. Якщо Угорщина справді хоче допомогти припинити війну, варто припинити руйнувати єдність в ЄС, підтримувати нові антиросійські санкції, надати Україні військову допомогу та не створювати додаткових джерел для фінансування російської воєнної машини. Перейти на правильний бік історії ніколи не пізно”, – вважає він.

Як повідомляло Дзеркало Закарпаття, Орбан запросив Путіна на мирні переговори в Угорщину.

Читайте також:

“Орбан має бути вдячним, що війна не дійшла до кордонів Угорщини завдяки героїзму українського народу”

Угорщина відмовилась голосувати за енергетичні санції ЄС проти Росії, – Сійарто


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...