Опубліковано: 2 Грудня, 2020. Переглядів: 276


Весняного локдауну в Україні не буде – радник керівника ОП

Взимку пандемія Covid-19 буде на піку, однак навесні очікувати локдауну не варто. Про це сказав позаштатний радник керівника Офіса президента Тимофій Милованов у інтерв’ю LB.ua. З його слів, пандемія триватиме до весни.

“Взимку Covid-19 на піку. Багато ще залежатиме від того, коли ми отримаємо вакцину. І чи будемо готові розгортати систему вакцинації, щоб швидко вакцинувати людей”, – зауважив Милованов.

З його слів, весняного локдауну не буде.

“Це моє розуміння. Будуть обмеження на Різдво або трохи пізніше, чи трохи раніше. Але інформації про це в мене немає. Я зробив би обмеження на ті типи активності, де люди можуть найімовірніше заразитися. Якісь великі івенти, масове зібрання людей. Треба чітко виписати КВЕДи – цифри, які визначають типи бізнесу, і провести 3-4 тижні таких обмежень, надавши підтримку бізнесу. Потім адаптивний карантин”, – каже Милованов.

З його слів, в Україні досить стабільна макроекономічна ситуація.

“Ми багато сперечалися з рядом людей у Кабміні в першому уряді, в Офісі президента про те, що без грошей МВФ все розвалиться. Я кажу: не розвалиться. У нас досить великий запас макроекономічної міцності. На рік або місяців 8. Звичайно, це не скасовує проблему. Це не говорить про те, що можна розслабитися. Треба і кінець року профінансувати. Але це кропітка робота Міністерства фінансів. Багато що залежить від того, наскільки спокійно ми пройдемо нинішній етап. І що робитимемо навесні, після ковіду”, – зазначив радник.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...