Опубліковано: 31 Березня, 2022. Переглядів: 644


Генерал СБУ заявив про загрозу ядерної небезпеки під Києвом

Російські війська накопичують озброєння поблизу Чорнобильської атомної електростанції.

Через це є загроза ядерної небезпеки поблизу Києва.

Про це заявив генерал-майор СБУ та директор Агентства реформування безпеки Віктор Ягун в ефірі проєкту FREEДОМ.

“Наші військові не спостерігають такого панічного виведення російських військ. Вони навпаки закріпилися на захоплених ділянках, їх важко вибити з міської межі, вони сильно чинять опір”, – зазначив він.

Водночас підкреслив, що є підтвердження деморалізації та знищення ворога. Тому частину військ росіяни виводять для деорганізації.

За його словами, занепокоєння спричиняє ситуація з накопиченням боєприпасів у районі ЧАЕС. Через вибух у Білгороді біля складів є імовірність виникнення надзвичайної ситуації біля об’єкта укриття.

“Це теж серйозна ситуація, яка може призвести до екологічної та ядерної катастрофи в безпосередній близькості до Києва. Велика ймовірність, що це може перейти не лише на території України, а й на території інших країн. І накопичення такої великої кількості боєприпасів якраз не свідчить про те, що вони хочуть піти з цієї території, а навпаки”, – підкреслив Ягун.

Генерал-майор також зазначив, що рашисти можуть закріпитися на утримуваних рубежах. А українські воїни можуть лише вибивати їх звідти.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...