Опубліковано: 29 Березня, 2022. Переглядів: 600


Євросоюз погодив план із 10 пунктів щодо біженців з України

Рада Євросоюзу 28 березня дала одноголосну згоду на план із 10 пунктів щодо підтримки українських біженців і країн ЄС, які їх приймають.

Про це у понеділок за підсумками позачергового засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС і Шенгенської зони заявили глава МВС Франції Жераль Дарманен і єврокомісарка з внутрішніх справ Йлва Йоханссон, пише Deutsche Welle.

У засіданні, яке відбулося в Брюсселі брав участь через відеозв’язок і міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

“План передбачає створення платформи ЄС із реєстрації всіх, хто прибуває та тих, хто подається на тимчасовий захист. Зараз ця реєстрація відбувається лише у межах кожної держави Євросоюзу, без обміну інформацією між національними системами. План передбачає також розробку заходів із протидії експлуатації українських біженців кримінальними угрупованнями”, – пояснила Йоханссон перший пункт.

Окремий пункт стосується прийому дітей, зокрема тих, які прибули на територію Європейського Союзу без дорослих. У Раді ЄС також вирішили активувати спеціальну платформу з протидії криміналу, аби уникнути загроз безпеці.

Кількість біженців з України, які прибувають на територію ЄС, скорочується. Якщо у пікові дні прибували понад 200 тис. людей, то тепер ця цифра скоротилася до 40 тис. Європейський Союз також прагне створити стимули для українців, які прибули під час війни до Польщі, переїхати до інших країн ЄС.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...