Опубліковано: 24 Березня, 2022. Переглядів: 1032


В Україні скасували ЗНО та ДПА у 2022 році

В Україні скасували складання зовнішнього незалежного оцінювання, державної підсумкової атестації, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування у 2022 році.

Відповідний законопроєкт № 7132 ухвалили народні депутати України у четвер, 24 березня.

Про це йдеться у Telegram-каналі Верховної Ради.

“Війна зруйнувала освітній процес, який ще не встиг повноцінно відновитися після пандемії ковіду. У таких умовах скасування ДПА, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування (складаються при вступі в магістратуру) буде своєрідним заохоченням молоді до навчання в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Всі відповідні іспити скасовуються лише на 2022 рік. Саме тому цьогоріч абітурієнти зможуть вступити у заклади вищої освіти без результатів стандартних оцінювань та випробувань.

Зазначається, що таке рішення народні депутати прийняли, зокрема, для того, щоб не наражати молодь на небезпеку, адже російські війська обстрілюють також цивільну інфраструктуру. Також в умовах війни українські заклади освіти не будуть привабливими вступників, тому скасування іспитів допоможе зберегти студентський контингент в країні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...