Опубліковано: 24 Березня, 2022. Переглядів: 1824


Більше ніколи не кажіть, що армія України не відповідає стандартам НАТО – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський звернувся до НАТО з проханням надати озброєння для захисту від російських загарбників.

Росія не думає зупинятися в Україні й захоче піти далі, заявив він 24 березня, передає Gazeta.ua.

“Так, ми не в Альянсі, і я не висуваю претензій. Українці ніколи не думали, що НАТО і держави НАТО – це зовсім по-різному.

Так, ми отримуємо допомогу від окремих членів Альянсу. І українці щиро вдячні за це. Але більше ніколи, прошу вас, ніколи не говоріть нам, що наша армія не відповідає стандартам НАТО. Ми показали, на що здатні наші стандарти. І як багато ми можемо дати загальній безпеці в Європі і світі. Як багато ми можемо зробити для захисту від агресії проти всього, що ми цінуємо. Що ви цінуєте”, – сказав Зеленський.

НАТО ще належить показати, що Альянс може зробити для порятунку людей і що це дійсно найпотужніше оборонне обʼєднання в світі, зазначив президент України.

“Світ чекає. Україна чекає реальних дій. Реальних гарантій безпеки. Від тих, чиє слово варте довіри. І чиї дії можуть зберігати мир по-справжньому. Пропозиції – на столі. Наші потреби – на столі. Мир потрібен нам негайно. Ви можете надати нам 1% від усіх ваших літаків і танків. Ми не можемо це просто купити. Таке постачання прямо залежить від вас”, – наголосив Зеленський.

Він додав, що Україна також потребує систем залпового вогню МЛРС, протикорабельної зброї та засобів протиповітряної оборони Альянсу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...