Опубліковано: 22 Березня, 2022. Переглядів: 4514


МЗС відреагувало на протест Угорщини закрити небо над Україною та закликало засудити провокацію на Закарпатті

Міністерство закордонних справ України закликало Угорщину відмовитися від спроб задобрити країну-агресорку Російську Федерацію.Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи позицію Будапешта щодо введення миротворців і безпольотної зони над Україною, пише “РБК-Україна“.

За його словами, “не провокувати Росію” – це поширений аргумент, коли потрібно дати Росії більше простору для агресії.

“Ми не бажаємо нікому того горя, з яким зіткнулися українці через війну Росії. Водночас помилково вважати, що Угорщина, як і будь-яка інша європейська країна, існує у вакуумі. Наша держава фактично захищає східний рубіж НАТО. Якщо Росії вдасться досягти її злочинних намірів в Україні, наступною метою стануть наші сусіди. Про це зараз відкрито говорять російські посли за кордоном”, – зазначив Ніколенко.

Підкреслив, що 21 березня з’явилися докази розхитування Росією ситуації на Закарпатті з використанням угорського чинника. Тому Будапешту слід було б засудити цю провокацію РФ.

“Час бути чесними із собою. Марно сподіватися на те, що спроби задобрити агресора матимуть успіх. Це доводить історія, зокрема й самої Угорщини. Тому наші партнери повинні дбати про те, щоб Україна вистояла й перемогла російське зло. Для цього треба зміцнювати європейську єдність. Єдність, яка дозволить ввести жорсткіші санкції проти Росії, щоб зупинити її військову машину”, – додав Ніколенко.

Читайте також: 

Окупанти залякують жителів Закарпаття: подробиці

Угорщина проти санкцій ЄС щодо російського газу, безпольотної зони над Україною і миротворчої місії


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...