Опубліковано: 22 Березня, 2022. Переглядів: 670


22 березня – Всесвітній день води

Щорічно 22 березня в багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день води, аби нагадати людству про важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства.

Мета проведення Всесвітнього дня води – підвищення обізнаності громадськості про важливість збереження водних ресурсів, приймаючи заходи, пов’язані з попередженням забруднення, очищення та відновлення і довести до відома світової громадськості проблеми якості води, екосистем і добробуту людини в цілому. В Україні Всесвітній день води (World Water Day) присвячують здійсненню рекомендацій ООН і проводять конкретні заходи, необхідні в національному контексті.

Водні ресурси нашої області – це сукупність усіх підземних та поверхневих вод, що знаходяться на території області.

Цьогорічна тематика Всесвітнього дня води проходитиме під гаслом «Підземні води»

За запасами підземних вод Закарпатська область вважається найбагатшою областю України. На Закарпатті їх відомо 360 джерел. Вони мають великі лікувальні властивості. Найбільш поширені серед них вуглекислі, залізисті, миш’яковисті, сульфідні та йодно-бромні. На основі цих вод на території області збудовані лікувальні санаторії. .

Закарпаття володіє досить значними запасами термальних вод.

Також всі діючі водозабори підземних вод в області є інфільтраційними, тому якість підземної води повністю залежить від характеристик поверхневого стоку і потребує особливого захисту.

До поверхневих вод Закарпаття відносять річки, озера, болота, ставки та водосховища.

Найбільша серед них роль у річок. Всі річки області належать до басейну Тиси, головної та найдовшої річки області.Загалом на території області розташовані 9424 річки, завдяки цьому Закарпатська область має найбільшу річкову мережу серед усіх регіонів України

Головними водними артеріями в зоні діяльності управління є річки Тиса, Боржава, Іршавка, Синявка та багато інших річок та гірських потічків і всі вони потребують бережного відношення та захисту від забруднення.

Ми всі повинні усвідомити, що саме від нас залежить чистота наших річок. Закликаємо усіх дбати про чарівну карпатську природу, оберігати наші річки, робити все можливе, аби залишити нащадкам безцінний скарб – голубе золото наших водойм.

Берегівське міжрайонне управління водного господарства


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...