Опубліковано: 19 Березня, 2022. Переглядів: 1215


На Закарпатті депутата облради “фейково” “прилаштували” на мітинг Орбана в Будапешті (ФОТО)

Під фонове негативне ставлення до представників проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» на Закарпатті влаштували приватні «розбірки» з одним із депутатів обласної ради від цієї політичної сили Степаном Деркачем.

Позавчора через маргінальні інтернет-ресурси та через соціальні мережі було зроблено вкид про, начебто, участь С.Деркача у мітингу на підтримку політики прем’єр-міністра Угорщини Віктора  Орбана у Будапешті.

На підтвердження написаного було оприлюднено начебто скан сторінки dr. Tilki Attila з фото з вказаного заходу. На ньому на задньому плані видно обличчя С.Деркача.

Журналісти Закарпаття онлайн знайшли сторінку Аттіли Тілкі у Фейсбуку і розшукали на ній світлину, яка відповідає опублікованій. На ній замість С.Деркача зафіксовано зовсім іншу особу. Тобто, опубліковане «фото» С.Деркача на мітингу в Будапешті є підробкою, а вибудувана на його основі інформація – фейком.

Мабуть, зрозумівши негатив від такої грубої фальсифікації, її автори потім змінили текст, прибравши будь-який стосунок до С.Деркача, переадресувавши, натомість, претензії до зафіксованого на вказаній світлині депутата  Вилоцької територіальної громади Берегівського району від партії «Слуга народу» Віктора Альохіна (третій з права на ліво, в синій куртці).

С.Деркач підтвердив редакції Закарпаття онлайн, що не перебував у вказаний період часу в Будапешті та, відповідно, не брав участь у провладному мітингу.

Враховуючи, що даний вкид зроблено в умовах воєнного стану і в нього втягнуто сусідню державу, така “рукотворчість”, вочевидь, мала би стати об’єктом зацікавлення правоохоронних органів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...