Опубліковано: 15 Березня, 2022. Переглядів: 2288


Якщо Росія зачепить одну країну НАТО, весь Альянс виступить проти неї – Столтенберг

Увесь світ засудив війну Російської Федерації проти України.

Український народ мужньо і хоробро бореться з російськими окупантами, зазначив під час брифінгу генсек НАТО Єнс Столтенберг. Про це передає Gazeta.ua.

“Вони (українці. – Gazeta.ua) захищають свої домівки і майбутнє. І ми маємо зробити все можливо, щоб його підтримати.

Протягом багатьох років союзники НАТО навчили та підготували десятки тисяч військовослужбоців Укаїни. І багато з них зараз воюють на передовій”, – сказав він.

Союзники НАТО продовжать надавати військове устаткування і техніку, а також фінансово-гуманітарну допомогу, додав Столтенберг.

“Основне завдання НАТО – захищати наших союзників. Зараз наші війська перебувають у стані підвищеної готовності. 100 тисяч американських військ у Європі і близько 40 тисяч військовослужбовців під безпосереднім командуванням НАТО здебільшого у східній частині Альянсу. Ми таким чином намагаємося донести чіткий посил – якщо буде напад на одного члена країни НАТО, то буде одразу відповідь з боку усіх членів НАТО”, – наголосив генсек Альянсу.

Журналісти запитали, чи бачить НАТО докази того, що Китай уже почав надавати будь-яку допомогу Росії – економічну чи військову.

“Китай повинен відкрито засудити брутальне вторгнення Росії в Україну. І будь-яка підтримка Росії допоможе їй вести війну проти незалежної та суверенної держави. Закликаємо Китай чітко засудити та не підтримувати РФ”, – відповів Столтенберг.

Доповнюється…


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...