Опубліковано: 13 Березня, 2022. Переглядів: 1054


Військовий експерт пояснив, у чому небезпека фосфорних снарядів

Вночі, 12 березня, Попасну в Луганській області атакували російські окупанти забороненими на міжнародному рівні фосфорними боєприпасами. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

Ці боєприпаси належить до зброї масового знищення, адже створюють великі осередки пожеж, а люди отримують дуже серйозні опіки.

Фосфорні бомби підриваються або на поверхні землі, або на визначеній висоті. Після чого з боєприпасу розлітається так званий білий фосфор, який підпалюється за плюсової температури.

«Якщо хтось, не дай Боже, зіткнеться, у жодному випадку не струшуйте з себе цей фосфор. Він має ефект меду. Його не можна струснути з руки – лише змити», – сказав Жданов.

У випадку ураженння, треба зняти одяг, якщо є така можливість, або закрити доступ до кисню, залити водою чи закрити мокрою ганчіркою, щоб припинити горіння.

Як повідомляла Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, ці снаряди містять запальну сполуку, температура горіння якої перевищує 800 °C, що поширюється по теритрії у кілька сотень квадратних метрів. Ураження може викликати особливо тяжкі та болісні каліцтва або ж спровокувати повільну та болісну смерть.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...