Опубліковано: 27 Листопада, 2020. Переглядів: 564


Немає грошей: в Україні призупинили бюджетні виплати

Міністр фінансів Сергій Марченко підтвердив інформацію про те, що Державне казначейство призупинило фінансування деяких бюджетних видатків і програм.

Ситуація дуже непроста.

Про це він сказав в інтерв’ю «BBC Україна».

«Станом на сьогодні мова може йти про незначні затримки на незначні суми. Ні про які суми у десятки мільярдів гривень мова не йде. Є окремі затримки, але вони також вирішуються», — сказав він.

Водночас міністр визнав, що недофінансування бюджету є значним.

«Ситуація непроста, абсолютно непроста. Я нікого не обманюю, просто кажу, що так склалося, що значна сума коштів до цього часу нам не надійшла. Мова про більш як три мільярди доларів США, які були закладені у нас в бюджеті», — сказав Марченко.

Однак Мінфін розуміє, яким чином формувати ліквідність для проведення видатків у грудні.

«У нас є план на випадок подій А, Б і В — як ми діємо, як завершити цей рік так, щоб ми по максимуму профінансували всі видатки, передбачені в бюджеті», — додав міністр.

Нагадаємо, міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що Україна ще зберігає шанс отримати транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) до кінця 2020 року. Однак, імовірно, кошти надійдуть вже у наступному році.

Зазначимо, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що без кредитів МВФ Україна не зможе профінансувати видатки державного бюджету у 2021 році.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...