Опубліковано: 5 Березня, 2022. Переглядів: 558


“Є рішення про десятки мільярдів доларів на відбудову України після війни” – Зеленський

Президент Володимир Зеленський провів розмову з президентами Франції та Польщі Емануелем Макроном і Анджеєм Дудою.

Про це глава держави заявив у своєму відеозверненні 5 березня.

“Пізно вночі говорив з президентом Французької Республіки Емануелем Макроном і з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Я безмірно вдячний кожному з них.

Я безмірно вдячний Анджею за його рішучість та відданість нашій спільній справі – захисту людей. Вдячний дружині Анджея, Агаті. Нам вдалося не допустити гуманітарної кризи на кордоні, організувати ситуацію так, що тисячі українських жінок і дітей отримали гідне ставлення. Фактично у нас більше немає кордону з дружньою Польщею.

Я впевнений, що вже скоро ми зможемо сказати нашим людям: повертайтеся! Повертайтеся з Польщі, з Румунії, Словаччини та всіх інших країн. Повертайтеся, бо загрози більше немає”, – зазначив глава держави.

“Ми вже думаємо про майбутнє для всіх українців після війни, про те, як оживити наші міста, як відновити економіку”, – додав Зеленський.

Президент додав, що провів розмову з головою Світового банку Девідом Альпасом та виконавчим директором МВФ Кристаліною Георгієвою.

“Маємо згоду між найбільшими фінансовими інституціями заради підтримки України. Вже є рішення про невідкладну допомогу і про десятки мільярдів доларів на відбудову України після війни. І це тільки перші рішення. Я підкреслюю – тільки перші”, – сказав Зеленський.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...