Опубліковано: 26 Листопада, 2020. Переглядів: 295


Українцям натякнули на подорожчання електроенергії

Новий виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Бойко натякнув на підвищення тарифу на електроенергію для населення.

“Наступного тижня буде готовим до прийняття рішення, яке передбачатиме максимально збалансований та м’який підхід в частині тарифі для побуту”, – цитує урядовця LB.ua

Тариф змінять “з високою ймовірністю” впродовж наступного року.

Теперішній тариф для населення покриває тільки транспортування енергії, а з грудня – не покриватиме навіть його, сказав в.о міністра.

“На сьогоднішній день побутовий споживач платить виробнику за електричну енергію 1 копійку. По Україні середньозважена вартість транспорту електричної енергії від станції до будівлі (цей транспорт включає тариф на передачу “Укренерго”, тариф на розподіл оператора системи розподілу і власне тариф на поставку постачальника універсальних послуг) – 1 гривня 3 копійки, а середньозважена 1 кВт-години для побутового споживача за останні два місяці – 1 гривня 4 копійки.

“Енергоатом” і “Укргідроенерго” продають електричну енергію для “Гарантованого покупця” (державне підприємство на ринку електроенергії. – Gazeta.ua) за 1 копійку, а він перепродує постачальникам, які здійснюють поставку населенню. По суті оплачується виключно поставка”, – сказав Бойко.

З грудня піднімається тариф “Укренерго”. Через це доставка електроенергії подорожчає на 7 коп.

“Що робить збитковою діяльність навіть при покупці електричної енергії за 1 копійку”, – сказав урядовець.

Також він розповів, що у Кабміні розробляли рішення, яке передбачатиме не тільки зміну тарифу для населення, але й перегляд системи субсидування, підвищення мінімальної зарплати.

Зараз за перші 100 кВт-год на місяць населення платить по 90 коп, а за кожен наступний – 168 коп.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...