Опубліковано: 2 Березня, 2022. Переглядів: 809


США допоможуть Україні відновити інфраструктуру після перемоги над Росією, – міністр

Під час війни Росія цілеспрямовано знищує українську інфраструктуру.

Йдеться про десятки мостів, сотні кілометрів доріг та залізниці, аеропорти, житлові будівлі тощо.

В США заявили, що допоможуть Україні відновити інфраструктуру після перемоги.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков провів важливі перемовини з міністром транспорту США Пітером Буттіджеджем щодо системних заходів підтримки України в боротьбі з агресором.

У розмові Піт Буттіджедж підтвердив, що США готові максимально допомагати у процесі відновлення української інфраструктури після завершення війни та деокупації українських територій.

Також Сполучені штати посилюють санкції проти Росії. Зокрема, 2 березня США прийняло рішення про закриття власного повітряного простору для польотів російських літаків.

Наступним логічним санкційним заходом має бути блокування, услід за Великобританією та Канадою, обслуговування у портах суден російських, чи пов’язаних з ними, компаній. А також сприяння у виключенні Росії та її організацій з ключових міжнародних асоціацій,
– наголосив Кубраков.

За його словами, у фокусі – постачання Україні летального озброєння, медичних засобів та гуманітарної допомоги. Воно буде збільшуватися і для цього пропрацьовуються нові маршрути постачання з США через європейські країни вже до України.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...