Опубліковано: 21 Лютого, 2022. Переглядів: 397


Найбільші авіаперевізники Європи призупиняють рейси в Україну

Aвіакомпанії з Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss), а також Air France оголосили про призупинення більшості рейсів в Україну на тлі зростання напруженості в регіоні.

Про це йдеться в офіційних повідомленнях перевізників.

Air France з вівторка скасовує свої рейси між Парижем та Києвом.

Lufthansa здійснює польоти з Франкфурта до Києва та Львова та з Мюнхена до Києва. На офіційному сайті авіаперевізника зазначено, що рейси до Києва будуть зупинені з 21 по 28 лютого.

Austrian Airlines літає з Відня до Києва, Львова та Одеси. У прес-службі авіакомпанії повідомили avianews.com, що зупиняють рейси до Києва та Одеси до кінця лютого. Тоді як рейси Відень-Львів продовжить у звичайному режимі.

Swiss призупинить польоти своїм єдиним маршрутом в Україну Київ-Цюрих з 21 по 28 лютого, розповіли avianews.com у прес-службі авіакомпанії. Останній рейс цього місяця відбудеться 20 лютого.

В авіакомпанії наголосили, що також відмовилися від використання повітряного простору України для транзитних рейсів.

Мінінфраструктури України зараз опрацьовує варіанти, що дозволять продовжити перевезення пасажирів під час скасування рейсів.

“Ведемо переговори з українськими авіаперевізниками щодо можливості якнайшвидшого запуску додаткових рейсів на маршрути, за якими Lufthansa Group не зможе здійснювати польоти”, – заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що виконавчий директор найбільшого європейського лоукостера Ryanair Майкл О’Лірі нещодавно запевнив, що його авіакомпанія літатиме до України допоки не почнеться повномасштабної війни.

“Це наш обов’язок і зобов’язання – підтримувати народ України, поки там не буде війни чи ракет”, – сказав Майкл О’Лірі на прес-конференції в Лісабоні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...