Опубліковано: 17 Лютого, 2022. Переглядів: 392


Мережа АТБ відмовилася від реалізації продукції Roshen Порошенка – ЗМІ

У магазинах мережі АТБ розпродують залишки кондитерських товарів Roshen — ритейлер та виробник не продовжили договір про співпрацю на 2022 рік. Про це повідомляє biz.liga.net.

«Це не перший гучний вихід із мережі. У лютому 2021 року з її полиць зникла продукція холдингу МХП, виробника курятини під ТМ „Наша Ряба“. Ще раніше з продажу в АТБ зникали, а потім поверталися напої Coca-Cola», — йдеться в повідомленні.

За інформацією джерела, сторони не продовжили договір про співпрацю, який закінчився наприкінці минулого року. Таке рішення ухвалене за взаємною згодою. Наразі в АТБ розпродують залишки продукції Roshen.

«Такі випадки поодинокі, зазвичай, компанії знаходять виграшні для всіх умови. Коли дві великі компанії не домовилися про співпрацю — програють обидві — втрачають обіг та лояльність споживачів», — коментує Марина Сергієнко, в.о. гендиректора продуктової мережі «Коло».

Додамо, що за інформацією топменеджера однієї з регіональних мереж, «АТБ-маркет» продавав продукції Roshen на 2,5 млрд грн на рік.

Зазначається, що закінчення співпраці з «АТБ-маркетом» суттєво вдарить по бізнесу кондитерської компанії. За даними Forbes, прибуток з реалізації кондитерської продукції в мережі супермаркетів припадає близько 2/3 виторгу Roshen. У 2020 році, згідно з інформацією Opendatabot, кондитерська компанія вторгувала на 17,4 млрд грн (дані за 2021 рік ще не публікували).

Джерело: Agravery.com


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...