Опубліковано: 16 Лютого, 2022. Переглядів: 1033


“1000 грн за вакцинацію” дозволили витрачати на оплату рахунків за газ: як це зробити

Рахунок за газ можна сплатити коштами програми єПідтримка. Саме за нею видають “1000 грн за вакцинацію”. Зробити це можна декількома способами: офлайн та онлайн. Послугою можуть скористатися лише українці віком від 60 років. Про це повідомила пресслужба газопостачальної компанії “Нафтогаз України”.

Зазначається: оплатити офлайн можна через платіжні термінали самообслуговування у будь-якому місці. Онлайн сплатити можна:

-в особистому кабінеті на my.gas.ua;

-у чаті GASUA у Viber та Telegram;

-через сайти та мобільні додатки банків;

-за допомогою платіжних систем (Portmone, LiqPay, EasyPay, iPay).

Для оплати потрібно використовувати картку єПідтримка. Її видають 10 банків: А Банк, Альфа Банк, Банк Схід, Idea Bank, Izibank, Monobank, Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк, Укргазбанк.

Водночас у “Нафтогазі” наголосили, що українці молодші за 60 років не зможуть сплатити рахунки за газ за допомогою “1000 грн за вакцинацію”. Як розповіли в компанії OBOZREVATEL, система програми єПідтримка перевіряє вік власника картки в момент оплати.

Тобто, якщо житло оформлене на людину, молодшу за 60 років, але рахунок сплачує саме пенсіонер – оплата пройде. А якщо людина, якій менш ніж 60 років, вирішить зі своєї картки заплатити за газ замість пенсіонера, зробити це у неї не вийде.

Також у “Нафтогазі” нагадали, що ціна на природний газ для побутових клієнтів у межах річного тарифного плану “Фіксований” становить 7,96 грн/куб. м із ПДВ. Водночас вартість розподілу (доставки) палива до цієї ціни не входить.

Як платити за газ в Україні

Платити за газ можна не лише на сайті постачальника або через різні онлайн-сервіси та чат-боти. Найпростіший із способів – оплата газу за квитанцією у відділенні банку.

Існує кілька способів, як оплатити газ за квитанцією. Один із них – платити у відділенні банків. Оплата за газ приймається в касах відділень банків, а перелік фінустанов можна знайти на сайті постачальника.

Другий спосіб – оплата в терміналі самообслуговування. Коротка інструкція:

-виберіть у меню “Комунальні платежі”;

-виберіть послугу (сплатити за газ);

-оберіть підприємство, куди проводиться платіж;

-заповніть реквізити;

-виберіть спосіб оплати (готівка або картка);

-суньте потрібну суму в купюроприймач або введіть суму поповнення (у разі оплати карткою), та підтвердіть переказ, ввівши PIN-код.

Як повідомляв OBOZREVATEL, оплата за газ у додатку онлайн-банкінгу “Ощад 24/7” доступна всім клієнтам Ощадбанку. Щоб сплатити газ через “Ощад 24”, споживач повинен лише ввести дані. Платіж буде здійснений через кілька хвилин, а клієнт отримає електронну квитанцію про оплату за газ та його доставку – за правилами, це дві різні платіжки.

Загалом є три способи оплати газу через додаток Ощадбанку: за адресою, за реквізитами або за ідентифікатором (номером особового рахунку).


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...