Опубліковано: 10 Лютого, 2022. Переглядів: 673


У “Дії” з’явиться послуга для наречених

Українці скоро зможуть подати заяву про реєстрацію шлюбу за допомогою застосунку “Дія”. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише ТСН.

“Ця послуга у нас в бета-тесті. Але особисто все ж прийти треба буде, щоб поставити підписи. Але вже не треба особисто подавати заяву, обирати дату шлюбу, як ми всі це з вами робили. Тепер це можна буде зробити онлайн”, – повідомив Федоров.

Додав, що у застосунку обов’язково з’явитися свідоцтво про шлюб. Але зараз міністерство на ньому не сфокусоване. Пояснює це тим, що в отриманні інших послуг він не дуже використовується.

“Ми зосереджені на запуску послуги і намагаємося зробити так, щоб реєстри між собою обмінювалися даними. Тобто, щоб не робити багато різних довідок, а щоб реєстри самі між собою забирали дані. Ну, наприклад, із витягом “про прописку”. ДМС працює над тим, щоб паперова довідка, яку вам видали разом з ID-карткою, була не потрібна. Щоб державний орган, який у вас запросить цей документ, вже сам зміг перевірити вашу “прописку”, – пояснив вміністр.

Він наголосив, що додати в “Дію” свідоцтво про укладення шлюбу – це не проблема, проте наразі це не є першочерговим завданням.

“Думаю, що зараз всі одне одному довіряють. Насправді показати це в “Дії” не проблема. З часом ми це зможемо зробити, якщо буде треба для різних життєвих ситуацій”, – додав Федоров.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...