Опубліковано: 7 Лютого, 2022. Переглядів: 2430


В пляшечці з молоком: у селі матір поїла немовля алкоголем

На Одещині у матері забрали дитину, якій виповнилося двадцять днів. Причиною стало те, що у пляшечці для годування немовляти виявили алкоголь.

Про це йдеться у матеріалі Фактів.

Медики звернули увагу на сім’ю після того, як дитина перестала набирати вагу.

 У селі Ісаєво Березівського району фельдшерка Олена майже місяць день у день приходила до новонародженого Сашка. Перевіряла стан його здоров’я та вчила матір догляду за дитиною. Лікарка помітила, що замість додавати у вазі – малюк стрімко її втрачає. Тож вона негайно повідомила про це відповідні соцслужби.

Під час перевірки експерти оглянули умови проживання малюка, а коли відкрили дитячу пляшечку з молоком – відчули різкий запах алкоголю.

«– Фахівець звернула увагу, що мати Сашка, не перевіряє температуру суміші. Фахівець не витримала і взяла пляшечку, а коли відкрила, то почула запах спиртного,» – розповіла директорка територіального центру соцзахисту села Ісаєво Олена Незгодінська.

Через це малого Сашка терміново забрали від матері та передали медикам. За словами педіатра Алли Скарги, дитина потрапила до лікарні з меншою вагою, ніж під час народження.

« – Він був недоглянутий, мав пелюшковий дерматит. Дитина недогодована. У будь-якому випадку алкоголь негативно впливає на організм, тим паче у такому віці,» – зазначила лікар у коментарі.

Сусіди розповіли, що матері хлопчика 29 років. Вона – сирота. 14 років тому зійшлась із чоловіком, якому на даний момент 73 роки. Невдовзі народила від нього старшого сина, від якого відмовилась.

Рік тому вона завагітніла вдруге і народила Сашка. Нині батько двох синів уже немічний, має тяжкі хвороби, тож навіть не підводиться з ліжка. Водночас за пиятикою жінку сусіди не помічали, тому були дуже здивовані новиною про алкоголь у дитячому харчуванні.

Сама жінка не захотіла пояснювати, звідки у дитячій суміші взявся алкоголь.

У соцслужбі розповіли, що до цього випадку жінка на обліку у них не перебувала. За словами фахівців, їй давали ще один шанс на материнство. Однак вона написала відмову й від молодшого сина. Коли хлопчик одужає та набере вагу, його переведуть до будинку маляти.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...