Опубліковано: 7 Лютого, 2022. Переглядів: 342


В Україні скоротили термін самоізоляції Covid-пацієнтів

В Україні скоротили терміни лікування пацієнтів з коронавірусом.

Самоізоляцію можна завершувати через п’ять днів після отримання позитивного тесту. Основна умова — відсутність симптомів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“Раніше Covid-пацієнти мали перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або від дати забору матеріалу на тестування. Повторне тестування могло проводитися не раніше 10 днів з моменту появи симптомів або першого позитивного тесту”, – йдеться у повідомленні.

Тепер повторне тестування можна проводити через п’ять днів з дня появи симптомів або позитивного результату ПЛР-тестування. Якщо пацієнт отримав негативний ПЛР-тест і не має симптомів, то самоізоляцію можна завершувати.

Також самоізоляцію можна завершувати за відсутності симптомів через п’ять діб з дати їхньої появи або від дати отримання позитивного результату тестування.

У червоних зонах адаптивного карантину відслідковуватимуть лише контакти високого ризику інфікування і важких наслідків захворювання. Контакти високого ризику – це члени сім’ї інфікованого, вразливі контактні особи за станом здоров’я, а також особи, які перебувають у закритих приміщеннях з високим ступенем ризику.

Тих, хто отримав повний курс щеплення і ревакцинацію, можна вважати контактами низького ризику.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...