Опубліковано: 3 Лютого, 2022. Переглядів: 654


Навіщо потрібна математика?

Навчаючись в школі діти не завжди можуть зрозуміти цінність того чи іншого предмету. Багато хто просто зазубрює правила чи алгоритми, а після уроку дуже швидко все забуває. Математика – це не тільки базовий шкільний предмет, але й непроста наука. Крім елементарних навиків рахування, які потрібні в повсякденному житті, вона дуже тісно пов’язана з логічним мисленням.

В свою чергу такий тип мислення є затребуваним для спеціальностей, що пов’язані з обліком та аудитом, ІТ сферою та навіть музикою. Ця наука допомагає розв’язувати складні завдання, ділити великі процеси на декілька маленьких, відслідковувати причинно-наслідкові зв’язки. Дуже гарне пояснення необхідності цієї науки знаходимо в книзі “Навіщо потрібна математика?” Dorling Kindersley.

Детальний огляд книги та кому вона 

В книзі “Навіщо потрібна математика?” автори буде цікавою.намагаються описати математику не як абстрактну науку з рівняннями, косинусами чи інтегралами. Акцент ставиться на тому, що вона є невід’ємною частиною повсякденного життя. За її допомоги ми можемо прокласти зручний маршрут, підрахувати кількість листя на дереві, тренувати мозок і робити профілактику багатьох захворювань. Ці знання стануть в нагоді як при запуску ракети, так і при отриманні грошового переказу. Так чи інакше все життя сучасної людини тісно пов’язане з математикою. Книга обов’язкова до прочитання:

  • Дітям від 10ти років;
  • Дорослим, що хочуть розібратися з повсякденними процесами;
  • Людям, які піклуються про здоров’я та хочуть залишатися активними і тренувати пам’ять.

На сторінках книги читачі познайомляться з історією математики, починаючи з часів давнього Єгипту і по сьогодення. Авторами наводяться приклади того, що ця точна наука тісно переплітається з усіма сферами життя. Як дізнатися місцезнаходження мобільного телефона? Як побудувати симетричний будинок? Як написати музичний твір чи намалювати картину? На всі ці питання дасть відповідь математика. Іноді здається, що ці сфери надто далекі одна від одної, але насправді одне витікає з іншого. Книга допоможе розібратися з багатьма моментами та зацікавити людину в навчанні. Крім того доведено, що під час навчання в мозку створюються нові нейронні зв’язки, які допомагають зберегти “молодість” мозку та є чудовою профілактикою таких тяжких захворювань, як Альцгеймер. 

Користь математики для людини

Резюмуючи книгу “Навіщо потрібна математика?” Dorling Kindersley робимо висновок, що це не просто один із шкільних предметів, який може не знадобитися в подальшому житті. Навпаки, ці знання дадуть розуміння рутинних процесів та речей, які ми використовуємо кожного дня. А також це чудова профілактика захворювань головного мозку.

Способи розвитку та підтримки математичних здібностей:

  • записатися на курси математики Easy Math та навчатися в групі з однодумцями;
  • займатися з репетитором в зручній формі;
  • розв’язувати задачі на безкоштовних платформах, що представлені в інтернеті;
  • підібрати книги з тестами та завданнями і вирішувати їх самостійно або за допомогою репетитора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...