Опубліковано: 4 Січня, 2022. Переглядів: 315


Вчителька самовільно зробила щеплення від COVID-19 школяру: її заарештували

Вона зробила це у себе вдома і без дозволу батьків підлітка.

Американська викладачка зробила щеплення від коронавірусу 17-річному школяреві.

Жінку заарештували, на неї чекає суд у кримінальних справах. Про інцидент повідомляє The New York Times.

Лаура Паркер Руссо – 54-річна вчителька біології у державній школі в окрузі Нассау, штат Нью-Йорк.

Напередодні Нового року 17-річний школяр був у будинку Руссо у селищі Сі Кліфф на Лонг-Айленді, і вона зробила йому укол вакцини проти коронавірусу. Як зазначили в поліції округу Нассау, хлопець удома розповів про щеплення матері. Вона дозволу на укол не давала, тож звернулась до правоохоронців.

Вчительку заарештували за звинуваченням у вакцинації неповнолітнього від COVID-19 без згоди батьків. 21 січня Лаура Паркер Руссо має постати перед судом у кримінальних справах.

У поліції зазначили, що вчителька не уповноважена вводити вакцини. Звідки вона взяла препарат для уколу, там не уточнили. Як і те, що підліток робив у домі викладачки.

Лаура Паркер Руссо працює вчителькою в Herricks High School у селищі Нью-Гайд-Парк, згідно з інформацією на веб-сайті школи.

У штаті Нью-Йорк вакцинація проти COVID-19 для школярів не є обов’язковою. Але деякі приватні школи вимагають вакцинації, а місто Нью-Йорк вимагає її для певних видів спорту та позакласних занять.

У більшості штатів, включно з Нью-Йорком, потрібна згода батьків на щеплення проти коронавірусу. Деякі батьки не дозволяють робити їхнім дітям уколи через побоювання з приводу можливих побічних ефектів та загального занепокоєння стосовно того, що щеплення тільки недавно розробили.

Вчені кажуть, що вакцини безпечні для дітей, і закликають їх вакцинувати, тому що діти можуть не тільки заразитися вірусом і поширити його, але й можуть серйозно захворіти. Поширення дуже заразного варіанта Омікрон призвело до збільшення кількості госпіталізацій серед дітей у США.

А оскільки широкого імунітету неможливо домогтися без вакцинації неповнолітніх, офіційні особи на федеральному рівні та на рівні штату сподіваються, що все більше батьків щепитимуть проти коронавірусу своїх дітей, особливо у міру того, як вони повертатимуться до навчання за партами.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...