Опубліковано: 31 Грудня, 2021. Переглядів: 371


В Україні підвищать пенсії: етапи перерахунку

Українців очікує кілька етапів підвищення пенсій у 2022 році.

Вони передбачають підвищення пенсій для різних категорій громадян, нарахування надбавок та доплат, повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Під час січневого підвищення планується перерахунок пенсійних виплат для осіб, які отримали інвалідність через аварію на ЧАЕС.

Вони повинні отримувати з 2022 року не менше ніж:

Для інвалідів першої групи – 14600 грн

Для інвалідів другої групи – 9500 грн

Для інвалідів третьої групи – 7000 грн

Запроваджується мінімальна пенсійна виплата на рівні не менше 7 800 грн. кожному з непрацездатних батьків, дружині (дружині) захисників, які загинули в зоні АТО/ООС.

Жінки, що народилися 1962 року, зможуть отримувати пенсію при досягненні нового пенсійного віку. Виплати нараховуватимуться за підвищуючим коефіцієнтом 9%.

У березні планується індексація пенсій для всіх пенсіонерів за однаковими правилами, а також заходи щодо підтримки окремих категорій:

Перерахунок пенсійних виплат для ліквідаторів Чорнобильської АЕС.

Доплати військових пенсіонерів.

Доплати для пенсіонерів віком від 75 років.

У липні заплановано перерахунок пенсій, пов’язаний із підвищенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

У жовтні буде запровадження нової мінімальної пенсійної гарантії у розмірі не менше 3 000 грн. для громадян старше 70 років за наявності необхідного стажу – 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

У випадку, якщо людина має менший стаж, тоді для неї визначення мінімальної пенсії відбуватиметься пропорційно страховому стажу, що діє, за наявності 25 років стажу для чоловіків і 20 років для жінок. Її розмір становитиме не менше 2500 грн.

Також плануються доплати до пенсій для громадян віком від 70 до 75 років. Розмір доплати – 300 грн. Їх отримає близько 1,7 млн ​​людей.

У грудні відбудеться перерахунок пенсій. Він пов’язаний із підвищенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...