Опубліковано: 24 Грудня, 2021. Переглядів: 556


У Львові 17-річний хлопець впав у кому після безсимптомного коронавірусу

У Львові 17-річний Віктор потрапив до реанімації та впав у мозкову кому через ускладнення після коронавірусу, який пройшов безсимптомно.

Хлопець потрапив до районної лікарні з вітрянкою, за словами його матері Олени Боднар.

І тільки коли стан став критичний – виявили Covid-19, який дав таке серйозне ускладнення, йдеться в ТСН.

Хлопця перевезли до лікарні Львова. Через кілька днів перебування в реанімації медики діагностували мозкову кому, і юнака підключили до спеціального апарату, який очищає кров.

У пацієнта розвинулася поліорганна недостатність: ниркова, дихальна та серцева, за словами завідувача відділення анестезіології та реанімації Західноукраїнського дитячого медичного центру Романа Собко.

“Мультисистемний запальний синдром виникає через чотири-шість тижнів після перенесеної коронавірусної інфекції”, – зазначає лікар-педіатр Віта Волощук.

Медики розповідають, що подібний посткоронавірусний синдром у дітей не рідкість. Так, лише у Львівській області було зафіксовано понад 20 таких випадків.

Лікар Собко наголосив, що у випадку з підлітком була реакція організму на перенесення інфекції. Віктор став найважчим пацієнтом. Мама хлопця згадує, що він пробув у комі три доби, і згасав на очах.

“Мозкова кома тривала близько трьох-чотирьох діб, а потім ще залишалося порушення свідомості до тижня часу”, – сказав лікар.

Лікування мультисистемного синдрому у Віктора обійшлося лікарні в 500 тис. грн. Стан хлопця зараз нормалізувався, він почувається добре.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...