Опубліковано: 17 Листопада, 2020. Переглядів: 366


Хто “замовив” директора медичної фірми “Гудмедікал” Олега Гудаша? (+ФОТО)

Вже кілька місяців не вщухає скандал , навколо резонансної справи щодо чиновників департаменту охорони здоров’я при Закарпатській ОДА та керівника медичної фірми “Гудмедікал” Олега Гудаша. Останній, директор фірми-постачальника медичних халатів та респіраторів.

Про таке повідомляє журналіст Ростислав Бегеш.

Дане кримінальне провадження є замовним і тріщить по швах, адже цілком ймовірно, все це робилося для того, щоб “вичистити” гроші з бізнесу та спаплюжити ім’я фірми “Гудмедікал”, – так вважають у всіх поважних лікарських закладах, що роками співпрацюють зі вказаною фірмою.

Дивно, адже за час своєї роботи з боку “Гудмедікалу” жодних неофіційних чи неправомірних дій не робилося. Щодо проведених тендерів, у ОДА були ті самі дані, що і на системі “Prozorro”. Справа в тому, що дана медична компанія, ніколи не давала хабарів, до яких звикли, тому і хочуть у такий спосіб прибрати конкурентів. Вочевидь, це комусь не подобається. Нині, без перебільшення можна вважати “Гудмедікал” — однією із кращих компаній в міжнародних реєстрах 2019-2020-го року серед усіх медичних фірм на теренах України.

“Під час спалаху вірусу COVID-19 весною усі продавали респіратори по 180 гривень, натомість дана фірма злійснювала свої продажі на 40 відсотків дешевше. Видно, комусь це не сподобалося.(!) На той час у нас в “Гудмедікалі” була найдешевша пропозиція”, – розповідає керівник Олег Гудаш. “Інші продавали по 180 грн, 232 грн, 230 грн, а ми продали по 100 гривень, коли була поставка. Щодо якості халатів і респіраторів, все було з самого початку сертифіковано належним чином. Тільки після цього здійснювалися поставки”, — каже пан Гудаш.

Нині справу слідчі “шиють” білими нитками, проведені експертизи в Закарпатті щодо якості продукції зроблені не належним чином, адже лабораторії в яких давалися висновки не мають відповідних сертифікатів і не мають права робити відповідних висновків. За час відкриття кримінального провадження, керівника фірми Олега Гудаша, слідчі жодного разу не викликали на допит по справі, натомість він сам, за власною ініціативою оббивав пороги слідчого управління з проханням це зробити. Жодної змови між департаментом охорони здоров’я та фірмою “Гудмедікал” не було і не могло бути, адже останні користувалися платформою щодо закупівель на “Прозоро” також переговори велися в рамках підписаних угод.

Нагадаємо, керівнику медичної фірми “Гудмедікал” , а також колишній керівниці департаменту охорони здоров’я Закарпатсткої ОДА Єлизаветі Біров та її заступнику Івану Гуштану оголосили підозри через постачання закарпатським медикам неякісних халатів і респіраторів за завищеними цінами під час пандемії COVID-19. Кримінальне провадження відкрили за співучасть у незаконній схемі та привласнення і розтрату чужого майна. Якість представлених респіраторів та захисних медичних халатів цілком відповідала стандартам, ціна не була завищеною про що свідчать наведені нижче документи.

Мусимо констатувати, що подібні справи – шиті білими нитками, при цьому шиті косо-криво – стали вже незмінною традицією закарпатського слідства. Захист Олега Гудаша постійно наголошує, що справа сфабрикована, а всі звинувачення – бездоказові та не витримують критики.

Ростислав Бегеш, журналіст


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...