Опубліковано: 19 Грудня, 2021. Переглядів: 318


Перше у світі SMS продадуть за величезні гроші – воно було відправлене у 1992 році

Перше у світі SMS-повідомлення продадуть на аукціоні у форматі невзаємозамінного токена – NFT, який буде доступний для покупки в криптовалюті Ethereum.

Очікується, що за нього вдасться виручити 225 тис. доларів (понад 6 млн грн за актуальним курсом). Аукціон відбудеться 21 грудня.

Про це повідомляє LAD Bible. При цьому наголошується: усі зароблені гроші будуть передані агенції ООН у справах біженців.

Що відомо про перше у світі SMS

Повідомлення було надіслано 3 грудня 1992 британцем Нілом Папуортом з компанії Sema Group Telecoms, яка займалася розробками на замовлення Vodafone. Воно надійшло з комп’ютера на мобільний телефон директора компанії Річарда Джарвіса.

Саме SMS було вітанням Джарвіса з Різдвом. “Merry Christmas” (“Щасливого Різдва”), – йшлося в ньому.

Можливість відправляти SMS-повідомлення з телефону на телефон з’явилася лише за 7 років. Це сталося у 1999 році.

“Передача цього повідомлення майже три десятиліття тому стала вирішальним моментом в історії мобільних технологій. У 1999 році, через сім років після того, як через Vodafone було відправлено перше SMS, нарешті з’явилася можливість відправляти текстові повідомлення по кількох мережах, що прискорило їх використання і підвищило популярність”, – зазначив нинішній генеральний директор Vodafone Ханнес Аметсрайтер.

Що таке NFT

NFT або “невзаємозамінний токен” є сертифікатом унікальності цифрового об’єкта – цифровим криптографічним сертифікатом, який підтверджує право на володіння цифровим активом (цифровим артефактом, файлом). NFT не перешкоджає копіюванню цифрового артефакту – він лише закріплює право володіння оригінальним екземпляром.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...