Опубліковано: 17 Грудня, 2021. Переглядів: 271


Українцям дозволили обмінювати “пакунок малюка” на гроші: як це зробити

Отримати грошову компенсацію за “пакунок малюка” одразу після народження дитини можна у Дії.

Така послуга з’явилася у “єМалятку”.

Для цього потрібно заповнити у програмі заяву та відкрити спеціальний рахунок у ПриватБанку.

“Подавайте заяву на отримання комплексної послуги “єМалятко” онлайн відразу після народження малюка. Грошова компенсація за “пакунок малюка” тепер входить до комплексу послуг “єМалятко”, – повідомила пре-служба Дії в Telegram.

Хто зможе отримати гроші

Виплату зможуть здобути не всі. Вона буде виплачена лише тим батькам, які в пологовому будинку або управлінні соцзахисту населення відмовляться від “пакунка малюка” – набору речей для догляду за новонародженим, що надається безповоротно.

“Компенсацію можуть оформити лише батьки, які вибрали гроші замість “пакунку малюка”. У грудні цього року сума компенсації складає 6 300 грн”, – зазначили у Дії.

Як отримати компенсацію

Для отримання компенсації необхідно виконати кілька кроків. Зокрема:

  • заповнити онлайн-заяву “єМалятко” у Дії. Важливо: заяву мають заповнювати особисто батько чи мати дитини;
  • після цього відкрити спеціальний рахунок “Пакет малюка” у відділенні ПриватБанку. Зробити це також має один із батьків.

При цьому в Дії звертають особливу увагу, що на жодні інші рахунки гроші не зараховуватимуться. Крім того, там зазначають: витратити ці кошти можна буде лише у чітко визначених магазинах.

“Кошти будуть зараховані лише з цього приводу. За них можна придбати дитячі товари офлайн або в інтернет-магазинах, список яких розміщено на сайті Міністерства соціальної політики”, – йдеться у повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...