Опубліковано: 15 Грудня, 2021. Переглядів: 1167


Через лавину у словацьких Карпатах загинули двоє лижників (+ФОТО)

Лавина, що впала на масив Велика Фатра у Словаччині опівдні в понеділок, 13 грудня, засипала двох лижників.

Вдень рятувальники знайшли тіло 46-річного туриста. Пошуки другого перервали через темряву й загрозу нової лавини. Потім відновили. Другу жертву знайшли лише вночі. Про це повідомляє Polsat.

Рятувальники кажуть, що снігові маси повністю покрили лижників і на місце свідки негайно викликали пошуково-рятувальну службу. Люди самотужки обшукали місце, але без успіху.

Лижники не мали лавинних датчиків, через що їх і не змогли швидко знайти. Рятувальники шукали за допомогою лавинних зондів і собак.

Умови для туризму у вищих частинах словацьких і польських Татр важкі, повідомили в Татранському національному парку. Траси покриті шаром снігу, подекуди льодом. У вищих частинах фіксують другий – помірний рівень лавинної небезпеки.

“У частинах хребта є місця, де сніг здуває та каміння стирчить. Ходіння в зимових умовах у високих частинах Татр потребує великого досвіду в оцінці місцевої лавинної небезпеки, наявності відповідного обладнання, як-от “кішки”, кригоруб, каска, протилавинні пристрої”, – ідеться в повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...