Опубліковано: 10 Грудня, 2021. Переглядів: 315


На Закарпатті у 2024 році відкриють новий КПП на кордоні з Румунією (+ФОТО)

Новий пункт пропуску на кордоні з Румунією збудують на Закарпатті. На розбудову КПП з держбюджету передбачили 460 млн грн, — повідомила Суспільному повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

Будівництво нового КПП розпочнуть у другій половині 2023 року.

“Румунська сторона незабаром розпочне тендерні процедури на будівництво мосту через річку Тису, через яку пролягатиме перехід”, — розповіла речниця.

Пункт пропуску “Біла Церква-Сігету Мармацієй” планують ввести в експлуатацію у 2024-му році. “Перехід з румунського боку зводитимуть за кошти ЄС за програмою розбудови інфраструктури”, — додала речниця.

“Під зведення митно-прикордонної інфраструктури з українського боку у постійне користування отримали 11,4 га землі. Тут знаходитимуться стаціонарні скануючі системи, сервісні зони для великогабаритних автомобілів, до яких збудують понад один кілометр під’їзної дороги”, — розповіла Вікторія Сенгетовська.

Даний пункту пропуску, за словами речниці, забезпечить організацію і рух вантажівок, що насамперед розвантажить КПП “Дяково”, та з’єднає автодороги державного значення України (Н-09) і Румунії (DN19 – DN18).

Відстань від Ужгорода КПП “Біла Церква-Сігету Мармацієй” становитиме 163 км. Пункт пропуску збудують для автомобільного, вантажно-пасажирського та пішохідного сполучення.

На Закарпатті у 2024 році відкриють новий КПП на кордоні з Румунією

На Закарпатті у 2024 році відкриють новий КПП на кордоні з Румунією


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...