Опубліковано: 9 Грудня, 2021. Переглядів: 317


Купити автомобіль в Україні стане ще складніше

Нові вимоги Європейського союзу у сфері безпеки автомобілів, а також перехід на нові екостандарти призведуть до підвищення цін на них в Україні.

За прогнозами експертів, купити новий автомобіль стане дорожче щонайменш, на 500-700 доларів.

Справа в тім, що з 1 січня 2022 року в ЄС набирає чинності норма, яка зобов’язує виробників обладнати нові автомобілі додатковими датчиками, повідомляє ubr.ua. Зокрема, йдеться про датчики:

  • дощу;
  • світла;
  • застібання ременів безпеки задніх пасажирів тощо.

“Україна ж підписала угоду з ЄС, яка зобов’язує впроваджувати у себе всі європейські практики безпеки дорожнього руху. Відповідно, зазначені норми повинні запрацювати і в нашій країні”, – йдеться в матеріалі.

Купити автомобіль стане дорожче

За оцінками Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів (ВААІД), негайне дотримання європейських правил призведе до відчутного подорожчання автомобілів в Україні. Експерти асоціації прогнозують зростання цін на рівні 5-8% вже з Нового року.

“В Україні не такий рівень добробуту, як у Європі, до того ж в українських правилах дорожнього руху немає вимоги пристібатися пасажирам на задньому сидінні. А всі ці примочки коштують грошей”, – зазначив голова ВААІД Олег Назаренко.

При цьому він нагадав про плани уряду запровадити в Україні стандарт Євро-6 (екологічний стандарт, який регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах. – Ред.) “за відсутності в країні бензину такої якості”. За його підрахунками, це призведе до подорожчання нових автомобілів на 500-700 доларів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...