Опубліковано: 3 Грудня, 2021. Переглядів: 368


В Україні посилюють карантинні обмеження

В Україні з понеділка, 6 грудня, діятимуть нові правила карантину. Також запроваджено 30-денний термін дієвості жовтих Covid-сертифікатів. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

З слів заступника міністра охорони здоров’я України із цифрового розвитку Марії Карчевич, тепер відвідувати громадські установи в жовтому рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав щонайменше одну дозу щеплення проти Covid-19 і має відповідний документ: жовтий Covid-сертифікат або довідку форми о63-О.

Ця ж норма також поширюватиметься на працівників громадських закладів. Як і раніше, для відвідування громадських закладів можна використовувати негативний тест (дія – 72 години) або Covid-сертифікат про одужання.

Для роботи і відвідування громадських установ у червоній зоні підійде лише документ про отримання повного курсу вакцинації, негативний тест або сертифікат про одужання. Також буде зменшено термін дії жовтих Covid-сертифікатів: з 120 до 30 днів.

“Ми спостерігаємо появу тенденції, коли люди, отримавши першу дозу, не звернулися вчасно за другою. Це означає, що людина не має ефективного захисту від хвороби і її наслідків. З 6 грудня усі громадяни, у яких із дня отримання першої дози вакцини закінчиться цей термін у 30 днів, – використовувати жовтий Covid-сертифікат не зможуть”, – пояснила заступник міністра.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...