Опубліковано: 30 Листопада, 2021. Переглядів: 1120


В Закарпатській облраді обговорили концепцію нового сміттєпереробного заводу (ФОТО)

29 листопада, за участі голови Закарпатської облради Володимира Чубірко відбулася робоча зустріч із представниками фірми Solventuregmbhdresden, у ході якої презентовано технологію безвідходної переробки змішаних несортованих побутових відходів.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної ради.

Участь у перемовинах взяли: перший заступник Андрій Шекета, депутати облради Мирослава Ливч, Олександр Антал, Степан Деркач, Іван Дуран, Євген Плавайко, Андрій Андріїв.

На думку представників, технологія комбітех підходить для Закарпаття та є раціональною, адже вона не потребує полігонів, не потребує сортування сміття, дає можливість почистити поля від каналізаційного мулу та переробити каналізаційні відходи.

В основі цієї технології — комбінований процес анаеробного бродіння та газифікації із подальшою переробкою відходів в енергію.

«Я підтримую таку ініціативу, адже питання переробки та утилізації сміття є вкрай актуальним для Закарпаття. Вважаю, що ініціативу потрібно детально обговорити із фахівцями та депутатами аби прийняти правильне рішення. При цьому слід врахувати, що у селі Яноші спільними зусиллями з угорськими партнерами добудовується сміттєсортувальний завод. Для цього є вже необхідні кошти»,— зауважив у ході зустрічі Володимир Чубірко.

Вартість заводу, про який ішла мова, складає близько 80 млн євро. За словами представників компанії, інвестор самотужки покриває ці витрати. Місцева влада забезпечує лише виділення земельної ділянки. Потужність такого заводу складає 100 тисяч тон у рік.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...