Опубліковано: 29 Листопада, 2021. Переглядів: 608


Україна ввела обов’язкову самоізоляцію: подробиці

Українці, які повертаються з країн, в яких виявлено коронавірус штаму “Омікрон”, мають пройти 14-денну самоізоляцію.

Про це йдеться у заяві Міністерства охорони здоров’я від 29 листопада 2021 року.

МОЗ розробляє заходи, щоб запобігти поширенню нового штаму коронавірусу в Україні.

“Міністерство охорони здоров’я вже розробляє заходи щодо запобігання зараження громадян України цим штамом коронавірусу. Зокрема, для мандрівників, які провели в Південно-Африканській Республіці, Республіці Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівстві Лесото, Королівстві Есватіні, Республіці Мозамбік понад 7 днів протягом останніх 14 днів, потрібно пройти 14-денну самоізоляцію”, – сказано у заяві.

Також на урядовій нараді було прийнято рішення не пускати на територію України без проходження самоізоляції людей, які протягом 14 останніх днів понад 7 днів перебували на території певних країн Південної Африки, де було виявлено штам “Омікрон”. Надалі список країн може бути розширений, наголосили у МОЗ.

Поки не відомо, чи викликає коронавірус штаму “Омікрон” більш тяжкий перебіг хвороби, але перші випадки інфікування ним були зафіксовані у молодих людей (студентів університетів), які зазвичай легко переносять хворобу. Проте загальний рівень зараження у Південно-Африканській Республіці підвищено, попереджає МОЗ.

Як повідомляли Українські Новини, 29 листопада Міністерство закордонних справ порекомендувало українцям утриматися від поїздок до деяких країн у зв’язку з поширенням нового штаму коронавірусу “Омікрон”.

При цьому на сьогодні, 29 листопада, в Україні немає випадків зараження новим штамом коронавірусу.

27 листопада технічна консультативна група Всесвітньої організації охорони здоров’я з вивчення еволюції вірусу SARS-CoV-2 надала штаму коронавірусу B.1.1.529 з 32 мутаціями назву “Омікрон”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...