Опубліковано: 25 Листопада, 2021. Переглядів: 15820


Польща виплачує солідні гроші на українських дітей: які умови отримання

Українці, які працюють у Польщі легально та мають картку побиту, щомісяця мають право отримувати на кожну неповнолітню дитину 500 злотих – приблизно 3,2 тис. грн.

Якщо діти мають лише матір або батька – виплата буде вищою.

Про це розповіла Gazeta.ua уповноважена президента польського міста Валбжих зі справ іноземців Ірина Реріх.

“Картка дає право отримувати на кожну неповнолітню дитину щомісяця 500 злотих. До їхнього 18-річчя. Також перед початком кожного навчального року на школярів у родині видається 300 злотих – на книжки, зошити, канцтовари. Ще один бонус – можливість отримувати періодично ваучери на 500 злотих. Теж на кожну дитину. Ці гроші можна витратити на зоопарк, готель, парк розваг, поїздку на море”, – розповіла Ірина.

Карта побиту – це дозвіл на тимчасове проживання і роботу в Польщі. В Україні їх часто називають “картками перебування”. Їхні власники, окрім виплат на дітей, мають ще кілька бонусів, додала Ірина Реріх.

“На час дії картки не потрібно носити в адміністрації документи від роботодавців на підтвердження легальність перебування в Польщі. Головна перевага – з польською карткою побиту українець будь-коли може поїхати в Україну і потім легально повернутися в Польщу. Вже не потребує віз, запрошень чи інших документів. Також може вільно їздити як турист країнами Шенгенської зони”, – сказала Ірина.

Як українці отримують картку побиту, скільки вони заробляють у Польщі й витрачають на оренду житла, Ірина Реріх розповіла в ексклюзивному інтерв’ю для Gazeta.ua. Читайте за посиланням: “Українці заробляють до 23 тисяч гривень”: які зарплати, витрати й проблеми в наших мігрантів у Польщі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...