Опубліковано: 25 Листопада, 2021. Переглядів: 1051


В грудні в Україні на два місяці можуть ввести воєнний стан, – екснардеп (ВІДЕО)

Депутат Верховної Ради у 2006-2007 роках Олег Ляшко висловив припущення, що уже в грудні в Україні на два місяці можуть ввести воєнний стан. Водночас влада це робитиме нібито з політичних мотивів, а не з огляду на реальну загрозу нової агресії Росії. Про це політик сказав в ефірі телеканалу “НАШ”.

На його переконання, керівництво держави йде на такий крок, щоб обмежити права українців.

“За моєю інформацією, Зеленський на засіданні РНБО планує 1 грудня ввести воєнний стан в Україні. На два місяці”, – заявив Ляшко.

Він зазначив, що робиться це з однією метою – “встановити контроль за ЗМІ”. Оскільки, підкреслив політик, воєнний стан є абсолютним обмеженням конституційних прав громадян. Зокрема, на свободу слова, власність, демократичні мітинги, будь-які публічні заходи тощо.

Ляшко наголосив, нібито влада “реально розглядає такий варіант”. Адже сьогодні українці збираються і протестують, вимагаючи справедливого розслідування щодо державної зради та “вагнергейту”. А також “ходять ефірами й висловлюються про внутрішню чи міжнародну політику” керівництва країни. Тоді як воєнний стан, дає можливість останньому “взяти все це під контроль”.

“Не виключаю, що Зеленський і його команда, заради збереження влади, припинення заслуженої критики на свою адресу…, запровадять воєнний стан”, – висловився екснардеп.

Він додав, що конституційним приводом для цього може стати інформація, яку останнім часом українці чують щодня – про концентрацію російських військ на кордоні та січень-лютий, як дата ймовірного нападу РФ.

Ляшко зізнався, що сам не виключає російської агресії. Проте наголосив, що вона в Україні триває уже восьмий рік.

“І не тільки військова російська агресія на Донбасі, а й економічна, енергетична, міжнародна. Елементи гібридної війни Росії тривають восьми рік. Тому я розцінюю всі ці заяви й намагання Зеленського ввести воєнний стан винятково з однією метою – розправа з політичними опонентами, свободою слова й заборона українським громадянам використовувати свої конституційні права”, – підсумував політик.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...