Опубліковано: 14 Листопада, 2020. Переглядів: 480


Допомагає при коронавірусу: український препарат успішно пройшов клінічні випробування

Українська фармацевтична компанія “Біофарма” завершила клінічні випробування свого препарату “Біовен” (імуноглобулін). МОЗ вніс його у протокол лікування Covid-19.

За результатами дослідження, препарат дозволив пацієнтам швидше подолати лихоманку і зменшив число летальних випадків серед хворих, повідомив у Facebook президент “Біофарми” Костянтин Єфименко.

За його словами, випробування завершено у жовтні. У них взяли участь 66 рандомних пацієнтів із тяжким перебігом хвороби. До дослідження препарату залучили 9 баз.

“Використання “Біовену” в комплексі терапії пневмонії, викликаної SasCov2Covid19, у порівнянні зі стандартною терапією дозволяє скоротити летальність у чотири рази з 23,6% до 6,25%, середній час до настання покращення з 9 до 5 днів та час потреби госпіталізації в умовах стаціонару – на 3-5 днів”, – каже Єфименко.

“Біофарма” стала першою компанією у світі, яка розпочала і завершила клінічні дослідження імуноглобуліну. Загалом триває 18 клінічних досліджень, які розпочали глобальні міжнародні компанії переважно у США та Західній Європі.

“Біовен” включено до протоколу лікування Covid-19. “Біофарма” продовжує роботу над створенням гіперімунного імуноглобуліну. Найближчим часом будуть новини”, – додав президент компанії.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...