Опубліковано: 16 Листопада, 2021. Переглядів: 731


Міносвіти розіслало листи про скасування дистанційного навчання: подробиці (ФОТО)

Міністерство освіти і науки надіслало у регіони листи з рекомендацією відновити очне навчання у школах. У відомстві зазначили, що повний курс вакцинації отримали понад 82% працівників шкіл.

Навчання у звичному форматі потрібне і учням, і вчителям. Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, йдеться у повідомленні прес-служби на сайті МОН.

Як повідомив міністр, сьогодні, 16 листопада, Міністерство освіти і науки звернулося до керівників місцевих органів влади з листом щодо відновлення очного навчання в школах.

“Перебуваючи на постійному зв’язку з керівниками департаментів та управлінь освіти обласних та місцевих адміністрацій, я отримую інформацію про готовність шкіл України повернути дітей за парти”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Він наголосив, що цей крок вкрай важливий, бо потрібний і учням, і вчителям.

“Соціалізація, живе спілкування, більш висока швидкість та якість засвоєння навчального матеріалу можливі лише за очного формату”, – пояснив міністр.

Він також подякував вчителям за активну участь у вакцинальній кампанії, завдяки чому повернення дітей у школи стало реальністю.

Окремо очільник МОН звернувся до засновників і керівників закладів загальної середньої освіти з тим, щоб вони “не створювали нових перепон”.

За оперативною інформацією, повністю щеплені COVID-19 понад 533 тис. працівників закладів загальної середньої освіти – це більше 82% від загальної кількості. А щонайменше однією дозою вакцини щеплено 95,6%.

Лист, який з міністерства отримають у регіонах, є на сайті відомства.

У ньому, зокрема, йдеться про те, що у понад 5 тисячах закладів учні продовжують займатись дистанційно. І зазначається, що у “червоній” зоні можуть навчатись очно учні 1-4 класів та спеціалізованих шкіл незалележно від рівня вакцинації працівників. 5-11 – якщо повний курс щеплення є у всіх членів колективу закладу і вони можуть надати COVID-сертифікати.

“Міністерство рекомендує у таких закладах освіти організувати освітній процес за очною формою навчання”, – зазначається у листі.

МОН вирішив надіслати лист щодо скасування дистанційки


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...