Опубліковано: 13 Листопада, 2021. Переглядів: 404


Львівські лікарі видалили дівчинці гігантську пухлину (ФОТО)

Львівські лікарі видалили із яєчників 14-річної дівчини 3-кілограмову пухлину. У пацієнтки був збільшений живіт, який їй заважав.

Про це “Варта1” розповіли у Львівському охматдиті.

“Дівчинка з 9 років хворіє на лейкемію. Вона отримувала все необхідне лікування — і променеву, і хіміотерапію. В Італії їй зробили пересадку кісткового мозку. Зараз вона у ремісії.

У процесі лікування пацієнтка мала також гормональну терапію, ймовірно, це і стимулювало ріст пухлини у яєчнику. Батьки дівчинки зверталися в різні клініки до різних спеціалістів вже з новою проблемою, їм рекомендували стежити за «кістою», проте в якийсь момент утворення досягло просто гігантських розмірів”, — розповідають у лікарні.

Симптомів у дівчинки не було — лише значно збільшився живіт, який суттєво заважав.
В операційній лікарі отримали близько 3 літрів рідини і масивну капсулу пухлини.
Коли дівчинка прокинулася після наркозу, її перші слова були: “Ой, я схудла!” Вона бачить свій живіт і радіє: мінус 3 кілограми — це таки помітно. А ще у дівчинки є надія стати мамою у майбутньому!

“Ситуація була непростою, адже гігантське утворення в яєчнику було бомбою і вже навіть не сповільненої дії. Компресія навколишніх органів і ймовірність злоякісної трансформації самої пухлини вимагали швидкого реагування! Усе заплановане в операційній нам вдалося. Попереду у дівчинки ще тривалий процес реабілітації репродуктивної функції”, — каже дитячий гінеколог Еліна Чайківська.

Зараз пацієнтка уже поїхала додому. До слова, це вже другий такий випадок цього року.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...