Опубліковано: 10 Листопада, 2021. Переглядів: 532


На Закарпатті відсторонили від роботи майже 400 освітян за відмову вакцинуватися (ВІДЕО)

Майже 400 освітян Закарпаття відсторонили від роботи, бо вони відмовляються щепитися від коронавірусу. Про це розповіли у ТСН.Ранок 10 листопада.

Загалом Закарпатська область має найнижчий рівень COVID-щеплення у країні.  У місцевому департаменті освіти кажуть, що навчальний процес під загрозою зриву.

Справа у тому, що половина відсторонених від роботи працівників – це педагоги. Наразі їм шукають заміну: частково навантаження перекладають на інших вчителів, або ж викликають на роботу педагогів на пенсії.

Згідно з наказом МОЗу, відсторонені від роботи працівники зможуть повернутися до своїх обов’язків вже після першої дози щеплення.

“Педагогічним працівникам так само потрібно увійти у становище керівництва для того, щоб не зривати освітній процес, щоб якісно його забезпечити. Власне кажучи, думати про свій стан здоров‘я. Зараз знайти рівноправну і рівноцінну заміну дуже складно, особливо якщо ця людина є професіоналом”, – каже директорка депатраменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпаття Мар’яна Марусинець.

Читайте також: У селі на Закарпатті невакциновану вчительку не пустили до школи (ВІДЕО)

Як повідомлялося, перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим, розширило Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ). У разі відмови від щеплення таким працівникам загрожує відсторонення від роботи без збереження заробітної плати.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...