Опубліковано: 3 Листопада, 2021. Переглядів: 2725


На Закарпатті троє дітей з багатодітної родини захворіли на підступну і небезпечну хворобу

На Закарпатті в обласній дитячій лікарні лікують від паралічу, викликаному вірусом поліомієліту, 12-річну дівчинку.

Стан дитини стабільний.

Про це повідомив головний лікар Закарпатської обласної дитячої лікарні Роман Шніцер, – передає «Укрінформ».

“Дитина потрапила до нас позаминулого тижня, наразі вона проходить лікування у неврологічному відділені обласної лікарні, стан дитини стабільний. Вона не паралізована, дівчинка ходить, але має проблеми з однією ногою, втім, стає на неї. У дитини підтверджений вірус поліомієліту, як також іще у двох дітей із цієї сім’ї”, – сказав він.

За словами Шніцера, діти — із Тячівського району. У матері п’ятеро дітей і всі вони не мали щеплення від поліомієліту, мати категорично від цього відмовлялася.

До цього, додав він, на Закарпатті фіксували поліомієліт чотири роки тому. Випадок також стосувався одного із гірських районів області.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня на Закарпатті регіональна комісія з питань ТЕБ та НС затвердила оперативний план заходів через виявлення поліомієліту в області. У межах розслідування випадку паралічу, викликаного поліовірусом у невакцинованої дитини з Рівненської області, виявлені випадки інфікування у Закарпатській області. Відповідно до плану, у регіоні вживають заходів із підсилення епідеміологічного нагляду за гострими в’ялими паралічами серед дітей до 15 років, моніторинг довкілля на виявлення циркуляції поліо- та ентеровірусів, а також підвищення рівня вакцинації від поліомієліту серед дитячого населення.

Наразі планові показники імунізації від поліомієліту на рівні 49,7%, а повинні бути не менші за 90%.

Поліомієліт — гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше — через брудні руки, інфіковану їжу та воду. Може довго залишатися на іграшках і поверхнях. Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована особа незалежно від віку. Найбільш сприйнятливі до вірусу діти до п’яти років, тому перше щеплення малюки отримують у перші місяці життя.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...