Опубліковано: 1 Грудня, 2021. Переглядів: 2648


Вихідні в грудні 2021 року в Україні: коли та скільки відпочиватимемо

У грудні 2021 року в Україні буде 9 офіційних вихідних днів. Один із них є додатковим, передбаченим календарем державних свят.

Так, 25 грудня відзначається Різдво Христове в католицькій традиції. Цього року воно випадає на суботу, у зв’язку з чим понеділок, 27 грудня, згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю України, буде неробочим.

Так, на честь свята українці відпочиватимуть три дні поспіль: 25, 26 та 27 грудня. Крім того, вихідними є традиційно суботи та неділі 4-5 грудня, 11-12 грудня та 18-19 грудня.

Примітно, що робочі передсвяткові дні буде скорочено на одну годину. Це такі дати, як 24 грудня, а також переддень Нового року 31 грудня.

Як відомо, в листопаді 2017 року було встановлено вихідний у так зване “католицьке” Різдво 25 грудня – цього дня народження Ісуса Христа відзначають протестанти та католики, які дотримуються григоріанського календаря.

На останній місяць зими також випадають такі великі свята, як День святого Миколая, Введення в храм Пресвятої Богородиці, День Георгія Побідоносця, День Андрія Первозванного.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...