Опубліковано: 1 Листопада, 2021. Переглядів: 333


Українцям у “червоних” зонах роздадуть тисячі гривень на комуналку: як змінили правила

В Україні у всіх регіонах, де діє червона зона карантину, розмір субсидій збільшать на 50%. Більше грошей роздадуть для того, щоб сім’ї, які вимушено більше часу проводять вдома, а отже, витрачають більше електроенергії, води, газу, могли не збільшувати свої витрати на комуналку.

Це випливає із рішення Міністерства соціальної політики, опублікованого на офіційному сайті. Тут також варто зважати на те, що субсидії в Україні монетизовано. Тобто якщо сім’я не стала більше витрачати комунальних послуг, але при цьому субсидія зросла на 50%, зекономлене можна залишити на власні потреби.

Як зміниться розмір допомоги? Показуємо на прикладі

Пенсіонер із виплатою у розмірі 3,7 тис. грн, якщо він живе один у стандартній однокімнатній квартирі, сам за комуналку може платити лише 450 грн. Решта компенсується за рахунок субсидії.

Такий субсидіант у зеленій зоні карантину щомісяця отримуватиме допомогу на оплату комуналки у розмірі 1 тис. грн. А в червоній зоні пенсіонер із такою самою виплатою отримає вже 1,7 тис. грн на оплату комуналки.

Це пов’язано з тим, що майже всі нормативи споживання збільшать на 50%. Як наслідок, малозабезпечені сім’ї через механізм субсидій також матимуть підтримку не лише на оплату комуналки, а й на інші потреби.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...