Опубліковано: 29 Жовтня, 2021. Переглядів: 304


У школах України продовжують канікули: де та на скільки

У другій половині жовтня школярі традиційно вирушають на тиждень канікул. Але через спалах коронавірусу деякі навчальні заклади продовжили канікули до 1 листопада.

Realist.online розібрався у тому, в яких містах з 1 листопада учні вийдуть на навчання, а в яких продовжать канікули.

Київ

Як заявив на брифінгу Віталій Кличко, у Києві з 1 листопада усі школи відновлюють навчальний процес. Проходитиме він у дистанційному форматі, оскільки місто готується перейти до червоної зони карантину.

Харків

На Харківщині школярам пощастило більше – їм до 7 листопада продовжили канікули. Таким чином місцева влада сподівається дати вчителям ще час вакцинуватися та знизити кількість нових випадків COVID-19.

Одеса

В Одесі місцева влада теж ухвалила продовжити школярам канікули до 7 листопада, повідомляється на сайті місцевої міськради. У місті та області зростає кількість інфікованих COVID-19, особливо серед дітей. Лише за 28 жовтня захворіло 40 дітей в Одесі, не рахуючи області.

Черкаси

У Черкасах також продовжили канікули ще на тиждень до 7 жовтня, повідомили у пресслужбі міськради. Слід зазначити, що заняття у школах припинилися ще 18 жовтня, тому відпочивати діти будуть за підсумком майже місяць.

Ужгород

В Ужгороді вирішили з 1 листопада відновити навчальний процес і не в онлайн-режимі, а в класах, повідомляє “Суспільне”. На дистанційку вимушено перейде лише один навчальний заклад у місті (класична гімназія Ужгорода).

Але причина не в епідемії коронавірусу, а в аварії на теплотрасі. Через це в навчальному закладі немає опалення, і допоки ведуться ремонтні роботи, дітей та вчителів вирішили перевести на дистанційне навчання.

Рівне

У Рівному з 1 листопада діти залишаються на канікулах ще на тиждень, повідомила у Фейсбуці заступник мера Рівного Марина Кузмічова. Справа не лише в епідемії коронавірусу, а й у неповній вакцинації педагогів. За цей час їм порадили зробити щеплення та відлежатися вдома у разі побічних явищ.

Запоріжжя

У Запоріжжі до 7 листопада школярі сидітимуть на канікулах. Заступник мера Анатолій Васюк у своєму Фейсбуці нагадав педагогам про вакцинацію та закликав тих, хто ще не щепився вирішити за тиждень це питання.

Дніпро

У Дніпрі з 1 листопада школярі виходять на навчання за парти, не дистанційно, повідомляє “Дніпро вечірній”. Це буде можливе лише у тих школах, де вакцинувалися 100% персоналу.

Більше того, станом на 29 жовтня з канікул уже вийшли 16 шкіл – у них канікули закінчились ще 25 числа.

Також деякі школи міста працюватимуть за змішаною схемою: учні з 1 по 4 класи навчатимуться за партами, а з 5 по 11 – дистанційно.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...