Опубліковано: 19 Жовтня, 2021. Переглядів: 523


Банки можуть заблокувати картки українців: кого залишать без доступу

В Україні банки все частіше блокують перекази і рахунки громадян. Найчастіше це роблять у разі виявлення сумнівних операцій.

Наприклад, якщо зазвичай щомісяця витрачаєте 10 тис. грн, а тепер хочете провести платіж на 50 тис. грн. Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Також рахунки українців блокують через такі причини:

  • якщо проводите операцію на велику суму;
  • якщо проводите багато дрібних операцій готівкою;
  • якщо робите більше ніж 100 операцій на місяць.

Як розповіла виконавча директорка Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова, банк може зупинити операцію без попередження. При цьому на будь-яку трансакцію у користувача повинна бути відповідь: чому вона відбувається.

“Коли ви відкриваєте рахунок у банку, вас попросять заповнити анкету, зокрема, позначити, навіщо він вам потрібен”, – підтверджує радник глави правління одного з банків Василь Невмержицький. Але якщо банк пропускає сумнівні операції, то за це доведеться заплатити великі штрафи. Фінансовий моніторинг – один зі способів скоротити рівень тіньової економіки.

Крім цього, блокування може статися, якщо відсутній “рух” по картці. Ще один можливий варіант, особливо тоді, коли карткою не користувалися тривалий час. У цьому випадку банк може заблокувати її в цілях безпеки до подальшого з’ясування ситуації у відділенні або ж за допомогою програми Приват24.

Як повідомляли раніше, ПриватБанк для боротьби з шахраями і відмиванням коштів блокує перекази і картки своїх клієнтів. Українців просять підтвердити свою особистість після спроби переказу, а також довести, що гроші на рахунку зароблені легально.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...