Опубліковано: 18 Жовтня, 2021. Переглядів: 329


Сигарети замість солі: українці організували контрабанду до сусідньої Угорщини на мільйони доларів (ФОТО)

В Угорщину із України систематично постачали контрабандні сигарети під виглядом солі. Тільки в 2021-му було 3 партії – в квітні, червні та липні.

Замовником є громадянин України, а партії оцінюються приблизно в $3,06 млн.

Як розповіло джерело OBOZREVATEL, в Угорщині вже відбулися перші затримання митників. Зовсім недавно угорські правоохоронці затримали партію контрабандних сигарет українського виробництва, яку намагалися провезти через кордон під виглядом упаковок із сіллю.

Відзначимо, якщо в судні у вигляді вантажу є сіль, то осадку судна видно за однією лінією, а якщо сигарети, то лінія осадки вища. Тому сигарети легші.

Схема працювала на причалі Чепель (Угорщина). Самі партії оцінюються в 1 млрд угорських форинтів, що в перерахунку на долари становить 3,06 млн.

Партію раніше виявили випадково. Через поломку крана баржу відправили в місто Пакш. Там під час розвантаження пошкодився один з контейнерів, і звідти посипалися сигарети. Повна перевірка показала, що під сіль була замаскована рекордна для Угорщини партія сигарет.

Як уточнювалося, одержувач контрабанди – польська компанія з українськими власниками. За словами джерел, серед засновників фірми – один з колишніх заступників міністра інфраструктури.

З України постачали контрабанду сигарет

Раніше ДБР (Державне бюро розслідувань) ліквідувало на Київській митниці канал контрабанди товарів на десятки мільйонів гривень. Незаконно через столичні аеропорти провозили товари широкого споживання і підакцизні товари.

Наразі правоохоронці вилучили понад 30 тонн товарів. Попередньо встановлено, що один з поштових перевізників протягом тривалого часу завозив великими партіями з-за кордону товари широкого споживання, брендовий одяг, електротовари і групи підакцизних товарів під виглядом простих поштових перевезень.

З України в Угорщину постачали контрабанду

З України в Угорщину постачали контрабандні сигарети


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...