Опубліковано: 18 Жовтня, 2021. Переглядів: 239


Стало відомо, коли Верховна Рада розгляне перехід на єдиний час

Голова Верховної ради Руслан Стефанчук заявив, що Рада повернеться до дискусії про переведення годинників, коли Україна перейде на зимовий час.

“Сталося те, що ми перейшли на літній час. Голосувати його у літній час не було ніякого сенсу, тому що природний час для України — час + 2 — це зимовий час. Після того, як Україна перейде на зимовий час — ця дискусія знову має бути піднята”, — розповів він під час брифінгу у парламенті.

Він також відзначив, що питання має підніматися одночасно з рішеннями країн Євросоюзу, які також відмовилися від переходу та має врховувати біологічний ритм та здоров’я українців.

“Ми всі бачили, що ця норма, яка була введена в Україні у 1981 році, не має ніякої користі, окрім пошкодження здоров’я людини, вона нічого не принесла. Але давайте почекаємо переходу на зимовий час і тоді продовжимо дискусію щодо цього питання”, — заявив спікер.

Нагадаємо, у березні 2021 року Верховна рада не підтримала законопроєкт стосовно скасування переходу на літній та зимовий час та направила його на доопрацювання. Це також означає, що Україна перейде на літній час цього року в ніч на 28 березня.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...