Опубліковано: 11 Червня, 2021. Переглядів: 237


Оновили вимоги до дитячих таборів: нові заборони

В Україні оновили вимоги до закладів дитячого оздоровлення та відпочинку на період карантину.

Рекомендують приймати дітей, які проживають у межах регіону, де розташовані такі заклади, ідеться в постанові головного державного санлікаря.

“Транспортування дітей до табору має здійснюватися організованими групами, автомобільним чи залізничним транспортом. Допускається транспортування батьками власним автомобілем. Перед посадкою в транспорт усі члени групи мають пройти температурний скринінг. Людей з температурою тіла понад +37,2°C або з ознаками респіраторних захворювань до салону транспорту не допускати. Використання масок чи респіраторів під час перевезенні є обов’язковим”, – ідеться в постанові.

Під час перевезення треба забезпечити дотримання відстані між водієм і членами екіпажу або наявність фізичних бар’єрів (пластикова перегородка між водієм і пасажирами). У разі перевезення залізничним транспортом у вагоні заборонена присутність сторонніх осіб.

Розміщення дітей у кімнатах корпусів закладу має здійснюватися з розрахунку не менше 5 кв. м на одну дитину із забезпеченням дистанції між спальними місцями. Вхід і перебування батьків у закладі дозволено за умови використання засобів індивідуального захисту, після проведення термометрії та попереднього погодження з керівником закладу. Відвідування заборонене.

На період карантину в таборах заборонено:

– використання багаторазових рушників після миття рук;

– використання м’яких іграшок;

– проведення батьківських днів;

– проведення масових заходів у закритих приміщеннях і заходів за участі запрошених осіб.

Рекомендують максимально обмежити кількість дітей у загонах. Обмежити заняття та ігри, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми й персоналом або потребують використання багаторазового додаткового інвентарю.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...