Опубліковано: 10 Листопада, 2020. Переглядів: 415


В Україні не виконуватимуть вимог власників автомобілів на єврономерах

Більше ніяких вимог “євробляхерів” не задовольнятимуть.

В Україні не виконуватимуть вимог власників автомобілів на єврономерах. Ставки розмитнення складено таким чином, що легалізація вживаного автомобіля в деяких випадках досягає 250-650% від його митної вартості. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко в ефірі телеканалу “Дом”.

“Говорімо відверто: ці транспортні засоби були завезені, коли в нас волонтери почали поставляти машини з європейською реєстрацією для наших захисників на передову. І скористалися цією нормативною щілиною багато з тих, хто не захотів виконувати закон і розмитнювати свої транспортні засоби”, — зазначив Мартиненко.

Мартиненко зазначив, що порушників закону стало багато, вони сформувалися в політичні або соціальні групи. Уряд і парламент забезпечили власникам “євроблях” пільговий період перереєстрації та відтермінували штрафи.

За словами чиновника, якщо виконати чергові вимоги власників таких авто, у них скоро з’являться нові.

“У нас у країні є закон, його потрібно виконувати. У нас є Митний кодекс, за яким на розмитнення транспортного засобу дається 10 днів. Ці люди вже пішли на порушення законодавства. Зараз у нас діє заборона виїжджати на цих транспортних засобах на дорогу, і поки що поліція дивиться на них лояльно”, – сказав радник МВС.

Зараз на розгляді у Верховній Раді є три законопроєкти щодо доступного розмитнення.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...