Опубліковано: 1 Червня, 2021. Переглядів: 212


З 1 червня деякі категорії українців отримуватимуть підвищені пенсії

З 1 червня українці, які після призначення пенсії продовжували працювати та набули необхідний страховий стаж, отримають підвищені пенсійні виплати.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Перерахунок буде проведений для тих, хто відпрацював чергові два роки. Він був проведений з 1 квітня і, відповідно, у червні вони отримають не тільки підвищений розмір, але і доплату за квітень-травень. Чому це робиться в червні, а не у квітні? Знову ж таки, питання в тому, що запроваджена квартальна звітність, і оскільки ми повинні брати дані про роботу, в тому числі й страховий стаж, а комусь це відіграє досить велику роль, по лютий місяць, а, відповідно, звіти подаються до 9 травня, то ми маємо інформацію оброблену для того, щоб можна було провести виплати в червні. Але ще раз повторюю, ці перерахунки робляться з 1 квітня», — пояснив радник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

Разом з тим, він не зміг сказати, на яку суму зростуть виплати. «Не можу сказати, наскільки у кожного, тому що все залежить від заробітної плати і стажу в кожного, тобто індивідуальні розрахунки, але в середньому десь зростання на 170−180 грн», — зазначив Шамбір.

Видання пояснює, що закон про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування передбачає щорічний перерахунок пенсії з 1 квітня особам, які після призначення пенсії продовжували працювати та набули щонайменше два роки страхового стажу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...